Pressrelease – Kickoff

aug 17, 2020 | Okategoriserade

WYC expanderar i Norrland

WYC finns nu över hela Norrland. Under våren har vi expanderat genom ombud till orterna Luleå, Piteå, Skellefteå, Umeå, Härnösand, Hudiksvall och Östersund.

Markus Jonsson, VD på WYC Sweden, säger i ett pressmeddelande att målsättningen för WYC Sweden är att bli rikstäckande så snabbt som möjligt. Det är en bransch som växer stadigt men idag finns ingen etablerad kedja som är specialiserad inom fordonsfoliering i Sverige.

Det är Umeå-företaget Helhet Reklam som står bakom satsningen. Företaget var en av de första i landet att börja helfoliera bilar på 2000-talet. Affärsidéen bygger på att klä in bilar med folie, dels för att skydda lacken mot stenskott och repor samt att ändra utseendet på bilen. Ett mer kostnadseffektivt alternativ än vanlig billackering. Att skydda lacken på bilen ger ett bättre andrahandsvärde.

– Det känns otroligt roligt att vi lyckats hitta ett koncept som många vill vara en del av. Vi har fått väldigt bra feedback här i Umeå som gjorde oss säkra på att affärsidéen håller och är redo för nästa steg.

Tobias Persvret, Silvermedaljör i Wrapping-SM

Det krävs många år av erfarenhet och utbildning för att foliera ett fordon. Allt bygger på att utförandet ska resultera i att inga skarvar eller bubblor får synas. Ett väldigt utmanande och krävande hantverk där tålamod är viktigt. Vi strävar alltid efter att vara det bästa alternativet på marknaden och har som vision att vara bäst i klassen. Jag tror att det viktigaste är att verkligen älska det man gör för att bli riktigt bra.

WYC Sweden erbjuder tre olika tjänster; Stenskottskydd, företagsdekalering och designad helfoliering. För alla som känner lite extra för sin bil är vi det bästa alternativet. Under hösten och 2021 fortsätter vi expansionen, främst kring Stockholm och Mellansverige.

I början av agusti var det kickoff och utbildning kring applicering av stenskottsfilm här i Umeå. Fördelarna med stenskottsfilm kontra vanlig folie är att den är tjockare, självläkande och helt transparent. Det medför dock att den är svårare att montera och att installatören hanterar tekniken väl.