Att tänka på

Är bilen nyligen lackerad?

Vi rekommenderar att vänta två månader innan man folierar en nylackerad bil. Detta är även en generell rekommendation för att ge lacken en chans att härda samt ”avgasa” sig helt. Monterar man folie för tidigt finns det en risk att lackens gaser påverkar vinylen negativt och man måste sätta dit en ny. I värsta fall kan lacken släppa när man tar bort folien. 

Tvättråd

Vi rekommenderar att endast köra på handtvätt med eller utan högtrycksspruta.

Om du tvättar bilen med en högtryckstvätt bör du hålla ett avstånd på ca 50 cm och undvika att spruta vattnet snett från sidan då det finns risk att det tränger in under kanterna. Värmen på vattnet bör inte överstiga 40 grader då folien ”aktiveras” av värmen och kan börja röra sig. 

Vinyl klarar de vanligaste rengöringsmedlen, det du bör undvika är starkare schampo och avfettning, låt inte något medel sitta längre än nödvändigt då detta kan påverka vinylen negativt.

Om du vill vaxa/lackskydda

Du kan vaxa, polera och lackskydda precis som om det vore lack men det finns några undantag. Strukturerad folie så som kolfiber och borstad aluminium bör man undvika. Har du en matt folie eller stenskottsfolie så finns det lackskydd som är avsedda just dess. 

Sätt inte ett lackskydd innan foliering då detta gör att vinylen fäster dåligt. 

När du vill ta bort vinylen

Det är i regel lätt att göra själv men annars vänder du dig till närmaste recond/bilvårdsfirma, de flesta erbjuder avfolieringar som tjänst. Även vi erbjuder avfolieringar men endast i mån av tid.

Lack-släpp eller rost

Då folien har svårt att fästa och inte döljer ojämnheter blir slutresultatet sällan bra och därför avstår vi från att utföra sådana arbeten. Vi råder till att reparera de befintliga skadorna först och sedan kontakta oss för en foliering.

Hur länge håller en foliering?

Generellt håller folieringen mellan 3-5 år, livslängden varierar beroende på hur du vårdar din bil.

Design

Oavsett om du har en egen idé eller vill  att vi tar fram ett förslag med hjälp av våra designers så hjälper vi dig med en unik dekor till din bil. 

Vid ett personligt möte går vi igenom vad som skulle passa just din bil och dig som person. Här får du även titta på olika typer av folier och vi går igenom vad som fungerar bäst. Boka gärna en tid innan för att säkerställa att det finns personal på plats.

Skulle du vara intresserad att göra en professionell fotografering på det färdiga resultatet? Prata med oss så berättar vi mer. 

Betalningsmedel

Hos oss kan du välja att betala med Swish, faktura eller varför inte dela upp din betalning via Klarna.

Via Klarna kan du välja mellan att delbetala från 3, 6, 12 eller 24 månader. Räntefria avbetalningar från 3-12 månader. Väljer du att delbetala på 24 månader så är det en årsränta om 19,9% som fördelas månadsvis och i takt med att skuldbeloppet minskar så minskar även räntebeloppet för dig som kund. Fakturan för delbetalningen får du i mitten utav varje månad och har fram tills slutet utav månaden på dig att betala.  

Mer information hittar du på klarna.se

Kontakta oss

Är du intresserad av att foliera din bil eller har frågor kring carwrapping, tveka inte att höra av dig.

Telefon: 090-206 63 60
info@wrapyourcar.se